PREDNOVOLETNO SREČANJE V KEKCU
Kategorija: Enota Kekec

PREDNOVOLETNO SREČANJE V KEKCU

Z mislijo  »Ni važno, ali si reven, ali bogat,
                  važno je, da v sebi nosiš zaklad« 
in glasbeno-gledališko predstavo Tina in Tine, smo spoznali, kaj je sreča.
Zborček naše enote z otroki je obiskovalce s pesmijo pospremil na ustvarjalne delavnice, v glasbeni kotiček, kjer smo se lahko preizkusili v igranju na različne inštrumente.
Z dekoracijo, ki smo jo ustvarili skupaj, smo našo enoto popeljali v praznični december.
Več
Poj in se igraj: Vesna, Nataša, Mihaela
Kategorija: Enota Kekec

Poj in se igraj: Vesna, Nataša, Mihaela

Jeseni smo veliko časa preživeli v naravi. Raziskovali smo gozd, odšli na izlet, peli na igrišču in se igrali. Ko pa se je jesen prevesila v zimo, smo skrb namenili zdravi prehrani, higieni rok in nosu, obiskala nas je medicinska sestra, prepevali smo z različnimi glasbenimi gosti, otroci so nam predstavili svoje inštrumente, ogledali smo si različne predstave in se z avtobusom odpeljali v Športno dvorano Zagorje. 
Več
Jesenske dejavnosti v oddelku Maše in Mojce
Kategorija: Enota Kekec

Jesenske dejavnosti v oddelku Maše in Mojce

V NAŠI SKUPINI SO SE DOGAJALE PESTRE JESENSKE DEJAVNOSTI. V IGRALNICI NAS JE OBISKAL JEŽEK, KI JE OTROKE SEZNANIL Z NOVO DEKLAMACIJO JEŽEK IN LISTKI, TER SE OB SPREMLJAVI RAZLIČNIH INŠTRUMENTOV NAUČILI NOVO PESEM MARMELADA. POSTAVILI SMO GLASBENI KOTIČEK, V KATEREM SMO IZDELALI SLIKOPIS PESMI, NAREDILI NOTNO ČRTOVJE Z BARVNIMI PIKAMI, S POMOČJO KATEREGA SMO OSVOJILI MELODIJE PESMI MARMELADA IN ZVEZDICA. 
V OKVIRU PROJEKTA GOZDNI VRTEC, SMO IZDELALI GOZDNI KOTIČEK IN GA OBOGATILI Z NARAVNIM MATERIALOM, KI SMO GA SAMI NABIRALI V OKOLIŠKIH GOZDOVIH. V ENEM IZMED GOZDIČKOV SMO ODIGRALI GLASBENO GLEDALIŠKO PREDSTAVO POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM, PRI KATERI SMO ZELO UŽIVALI. ZA INŠTRUMENTE SO OTROCI POISKALI RAZLIČEN NARAVNI MATERIAL.
OBISKAL NAS JE TUDI UČITELJ GLASBENE ŠOLE ZAGORJE IN NAM PREDSTAVIL VELIKO INŠTRUMENTOV. ZA KONEC SMO Z NJIM OB ZVOKU HARMONIKE ZAPELI IN ZAPLESALI. 
Več
Oddelek Suzane, Tie in Duške
Kategorija: Enota Kekec

Oddelek Suzane, Tie in Duške

JESENSKE BARVE SO V TEH MESECIH KRASILE NAŠO IGRALNICO. USTVARILI SMO BARVITE JEŽKE IN ŽELODKE, S KATERIMI SMO OKRASILI NAŠO GARDEROBO. GLASBA, KI SMO JO USTVARILI Z ROČNO IZDELANIMI INŠTRUMENTI PA JE ŠE POPESTRILA NAŠE DNEVE.
OBLIKOVALI SMO SLANO TESTO, PLESALI IN PREPEVALI JESENSKE PESMI. PEKLI SMO CIMETOVE PIŠKOTE, PO KATERIH JE ZADIŠALO PO CELI ENOTI.
Več
ODDELEK URŠKE IN BARBARE, SKUPAJ SMO ZAKORAKALI V NOVO VRTČEVSKO LETO …
Kategorija: Enota Kekec

ODDELEK URŠKE IN BARBARE, SKUPAJ SMO ZAKORAKALI V NOVO VRTČEVSKO LETO …

Septembra smo se skupaj zbrali in v novo vrtčevsko leto zakorakali veselo in sproščeno. Čas, ki smo ga preživeli skupaj, smo izkoristili za igro v kotičkih, spoznavali smo igrače, našo novo igralnico ter predvsem drug drugega.
Skupaj smo plesali z učiteljico plesa Plesne šole Kattan Zagorje, ustvarjali z voščenkami, barvicami, naredili prve skupne izdelke ter se igrali v bazenčku s sipkim materialom.
Čas pa zelo hitro beži, zato smo tudi mi stopili skupaj in spekli naše prve piškote za prihajajoči mesec december. Tudi poizkusili smo jih že, kajne?
Zdaj pa hitimo naprej, saj nas čaka še veliko skupnih trenutkov … 
Več
UTRINKI DEJAVNOSTI IZ ODDELKA 4-5 LETNIKOV ENOTE KEKECL, Sabina Koritnik, Sanja Šinkovec
Kategorija: Enota Kekec

UTRINKI DEJAVNOSTI IZ ODDELKA 4-5 LETNIKOV ENOTE KEKECL, Sabina Koritnik, Sanja Šinkovec

V preteklih treh mesecih je bila rdeča nit naših dejavnosti prijateljstvo, pomoč in spoštovanje.
Skozi različne igre, pesmi, zgodbe in še kaj, smo skušali ozavestiti pomen teh vrednot, poleg pa uresničiti tudi ideje, ki so se porajale v nas vmes.
Ker smo se vključili v projekt ’Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije’, smo se igrali in raziskovali tudi v gozdu.
Prvič smo se kot skupina odpravili z avtobusom do Zagorja, kjer smo obiskali in se razgibali v športni dvorani, kar nam je bilo zelo všeč.
Obeležili pa smo tudi teden otroka in tradicionalni slovenski zajtrk.
Več
 TEDEN OTROKA V KEKCU
Kategorija: Enota Kekec

TEDEN OTROKA V KEKCU

Barvita jesen nas je zvabila, da smo veliko časa preživeli zunaj. Družili smo se ob glasbeni skrinjici, razgibavanju in likovnem ustvarjanju. Odpravili smo se tudi na izlet za Mali Sonček.
Za konec nam je najstarejša skupina otrok z vzgojiteljicami pripravila glasbeno dramatizacijo Pod medvedovim dežnikom.
Ob njej smo spoznali, da je še kako pomembno, da smo prijazni drug do drugega.
Več
  AMZS junaki v Enoti Kekec
Kategorija: Enota Kekec

AMZS junaki v Enoti Kekec

V mesecu oktobru, smo v okviru sodelovanja z AMD Izlake, bodočim prvošolcem razdelili odsevne paketke AMZS. Letošnja razdelitev odsevnih paketkov je potekala z namenom,  zaščititi najranljivejšo skupino udeležencev v prometu. 
 
Da je bila podelitev še bolj poučna, so nas obiskali predstavniki iz  Agencije RS za varnost prometa, območne Policijske postaje Zagorje in Varne mobilnosti  AMZS. Vsak je s svojega delovnega področja otrokom predstavil pravila za varno hojo po cesti in varno vožnjo. Nekaj besed je bilo namenjeno tudi prometnemu bontonu. Otroci so z veseljem sodelovali in pripovedovali lastne prigode in opažanja. Njihovi obrazi so zažareli, ko sta v igralnico vstopili maskoti Anja in policist medo Leon. Skupaj so zapeli in zaplesali, na koncu pa sta jim predala odsevne paketke, ki jim služijo kot dobra popotnica za varnost in vidnost v prometu. 
 
Več