Dietna prehrana

Dietna prehrana

Na podlagi potrdil zdravnikov specialistov pripravljamo dietne obroke za otroke s posebnimi prehranskimi potrebami (alergije, laktozna intoleranca, celiakija ...).

Vsakodnevni jedilniki za otroke z dietno prehrano se prilagajajo vrsti diete. Prehranska obravnava vsakega otroka posebej je individualna. Pri pripravi jedi upoštevamo prepovedana živila in jih nadomeščamo s primernimi nadomestki. Jedi pripravljamo iz živil, ki niso predhodno industrijsko pripravljena, iz čim bolj preprostih živil in uporabljamo naravne začimbe.

Staršem otrok z dietno prehrano priporočamo, da v vrtec prinesejo potrdilo zdravnika specialista ali pediatra s seznamom prepovedanih živil ter njihovimi nadomestki in ga dajo vzgojitelju. Po potrebi se lahko dodatno posvetujejo z organizatorko prehrane in vodjo kuhinje. Odsotnost otroka naj dosledno javljajo.

O spremembah v zvezi z otrokovo dieto naj sproti poročajo. Veljavnost potrdila je eno leto oziroma do naslednjega specialističnega pregleda. Starše prosimo, da potrdilo pred iztekom veljavnosti obnovijo ali pa oddajo pisno izjavo, da otrok diete ne potrebuje več.