Kategorija: Enota Kekec

JUHU, POČITNICE SO TU…

Vreme nas je povabilo k sproščenem bivanju na prostem. Za igro smo izkoristili teraso, vrtčevsko igrišče in bližnji gozdiček. S prijatelji smo iskali nove načine igre in ustvarjali nove spomine. 
Kategorija: Enota Kekec

DEJAVNOSTI NA MLINŠAH V MESECU MAJ – JUNIJ

Vzgojiteljica Tadeja Mars in Lučka Kokole

Veliko časa smo preživeli na prostem in uživali v sončnem in lepem vremenu. Opazovali smo spremembe v gozdu in na travniku. Predvsem pa smo izkoristili še zadnje mesece za druženje s prijatelji, ki jih bomo pogrešali. Lepe počitnice!


Vzgojiteljici Slavi Nahtigal in Mateja Jerman

Veliko lepega smo doživeli v zadnjih dveh mesecih, tako v igralnici kot na prostem. Opazovali domače živali na travniku. Sami pa izkoristili pokošene travnike po katerih smo lahko tekali, se lovili in iskali male travniške živali. 

UTRINKI DEJAVNOSTI  (IGRAJMO SE SKUPAJ, CICIBANOVE URICE)
Kategorija: Enota Smrkci

UTRINKI DEJAVNOSTI (IGRAJMO SE SKUPAJ, CICIBANOVE URICE)


V preteklih treh mesecih smo počeli marsikaj. Imeli smo prednovoletno srečanje, na katerem nas je obiskal tudi palček in odnesel naše risbice dedku mrazu, ki nas je tudi obiskal v naslednjem tednu. Igrali smo se socialni igri 'Zeleni krokodil' in 'Stol na moji desni je prazen'. Poslušali smo pravljice (Nekega zimskega dne, Rokavička, Trije metulji,...) in deklamacije (Nova kapa, Bacili) ter ob njih ustvarjali. Ob slikah smo pripovedovali zgodbo o Zajčkovem snežaku in izdelali svoje snežake. Preizkušali smo različne inštrumente in prepevali ob kitari. Poskusili smo se naučiti pesmico Jaz imam pa goslice. Igrali smo se v gospodinjskem, konstrukcijskem, zdravstvenem, pisarniškem kotičku in v kotičku z namiznimi didaktičnimi igrami.  V večnamenskem prostoru smo se razgibavali na gibalnem poligonu. Praznovali smo tudi rojstne dneve, izdelali pustne maske in imeli pravo pustno rajanje.