KULTURNI MESEC IN »PUST ŠIROKIH UST«, oddelek Petre, Simone in Gabrijele
Kategorija: Enota Smrkci

KULTURNI MESEC IN »PUST ŠIROKIH UST«, oddelek Petre, Simone in Gabrijele

V mesecu februarju smo spoznali in ustvarili Prešernovega Povodnega moža, prisluhnili slovenski Himni in ustvarili svoje senčne portrete. Ob ogledovanju knjižnih vsebin je pogovor potekal o primernem, kulturnem in sprejemljivem medsebojnem vedenju. Oblikovali smo plakat na katerega smo razvrstili sličice, ki ponazarjajo primerno in neprimerno vedenje otrok. Otroci so si oblekli ogrinjala različnih živali ter se zabavali pri ponazarjanju e-teh v dramskem kotičku, s pomočjo lutk pa je zaživel tudi lutkovni kotiček. Ustvarjali smo pustne maske, lepili zmaje in ustvarili pravi pustni karneval v našem vrtcu. Kasneje smo se odpravili tudi na igrišče vrtca Center in se v pustnih opravah pokazali mimoidočim. 
POZDRAVLJEN JANUAR IN ADIJO NOSNI ŠKRATKI, oddelek Petre, Simone in Gabrijele
Kategorija: Enota Smrkci

POZDRAVLJEN JANUAR IN ADIJO NOSNI ŠKRATKI, oddelek Petre, Simone in Gabrijele

Julija nas je v začetku novega leta pogostila s slastno sadno kupo, saj je praznovala svoj tretji rojstni dan. Trudili smo se slavljenki pričarati zares lep in nepozaben dan. Otroci so v tem mesecu spoznavali svoje telo, skrbeli za pravilno higieno rok, ust in noska (pravilno kašljanje in kihanje) in spoznavali pomen prehranske piramide za naše zdravje. Obiskala nas je tudi medicinska sestra Eva, mi pa smo jo seznanili z lumpastimi nosnimi škratki, ki smo jih slikovito prikazali na likovnem izdelku. Skupaj smo oblikovali kotiček »Pri zdravniku« spoznavali smo medicinsko-tehnične pripomočke ter ustvarili vsak svoj stetoskop. V našo družbo smo z veseljem povabili tudi Matejo, profesorico športne vzgoje OŠ Ivana Kavčiča, ki nas je popeljala v svet otroške joge.
PRAVLJIČNI DECEMBER, oddelek Petre in Gabrijele
Kategorija: Enota Smrkci

PRAVLJIČNI DECEMBER, oddelek Petre in Gabrijele

V mesecu decembru smo ustvarjali barvite svečnike, smrečice, voščilnice in novoletne okraske iz naravnih materialov ter se v družbi staršev odpravili do bližnjega gozda, kjer nas je palček obdaril s sladkim presenečenjem. Ogledali smo si različne predstave v izvedbi otrok in profesionalnih igralcev ter se razveselili prvega snega. Preizkušali smo se v igranju na različna glasbila, nato pa svoje pevske sposobnosti pokazali tudi Dedku Mrazu, ki nas je razveselil s knjigami in z novimi didaktičnimi igračami. Sprehodili smo se tudi po praznično okrašenem mestnem parku in si ogledali viseče risbice otrok.