Kategorija: Enota Maja

Oddelek Mirjam Švagan In Vesne Polc

Pozdravljeni...

Kategorija: Enota Maja

Oddelek Urške Remškar in Irene Medved

Na kmetiji...

Poslušaj...

Oddelek Damjana Baša in Mateje Ošlak
Kategorija: Enota Maja

Oddelek Damjana Baša in Mateje Ošlak

Pozdravljeni starši in otroci,
kot obljubljeno se vam javljava tudi na spletni strani vrtca. Preden smo se tako na hitro razšli, je naš pogovor tekel o različnih vremenskih pojavih. In ker smo zajadrali v najbolj muhast mesec med vsemi sva z Matejo za vas pripravila nekaj kar nas bo obvarovalo pred nevšečnostmi. Najprej nekaj ugank, da razvozlate o čem se bomo pogovarjali:
Da nam ne bi glav zmočilo, 
se mu skrijemo pod krilo.
Majhne strehe iz blaga, 
nas obvarujejo dežja.
Okrogla strešica nam glavo varuje
kadar sneži in ko dežuje.
Če ste pravilno uganili se boste sedaj skupaj s starši lotili ustvarjanja. Potrebujete risalni list, eno veliko pokrovko, ki vam bo olajšala delo, flomastre, vodene barvice (osnovne tri barve) in čopič. 
Na risalni list narišemo velik dežnik. V pomoč naj vam bo velika pokrovka. Obrišite jo do polovice. Spodnji del dežnika lahko mlajšim starši malce pomagate. V pomoč so vam lahko tudi sličice moje Gaje, ki je z veseljem demonstrirala. Ko je dežnik končan, otrokom ponudimo tri osnovne barve in podamo navodilo naj ga pobarvajo ter dodajo še oranžno, zeleno in vijolično barve. Otroci naj eksperimentirajo in raziskujejo, starši pa jih med tem lahko malce usmerjate in spodbujate. 
Ko je dežnik končan počakajte da se posuši. Kasneje lahko nadaljujemo in razvijamo tudi grafomotoriko. Otroci lahko dežnik okrasijo s poslikavo, ali pa jim starši podobno kot jaz, narišete nekaj oblik. Starši bodite previdni da oblike niso prezahtevne. Za konec lahko dežnik še izrežemo, da malce razvijamo ročne spretnosti.
Za konec pa še ena pesmica, ki vam jo je, tako kot uganke, sestavila Mateja, da vam bo krajšala dneve:
Imam rdeč dežnik,
je moj zvesti pomočnik.
Lahko je šotor, lahko balon,
lahko igram se, da je slon. 
Je klobuk in je gugalnik,
z njim lahko sem še čarovnik. 
Če dežuje mi ni mar, 
ker jaz rdeč dežnik imam.
Ostanite zdravi, veseli in razigrani. Upam da se kmalu vidimo. 
Več