DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH
Kategorija: Enota Kekec

DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH

Spoznavali smo naše telo in se posvetili svojim čutilom. Razveselili smo se obiska medicinske sestre in obiskali zobozdravnico v Zagorju. Veliko smo raziskovali, se igrali zdravnike ter si ogledovali strokovno literaturo. Iz škatelj smo izdelali čisto prave robote, ki smo jih razstavili. Ogledali pa smo si tudi predstavo Nekoč je bila... in obiskali Kulturni dom Mlinše v katerem smo si ogledali slikarsko razstavo Mile Vozel. Izkoristili smo snežni dan ter uživali na snegu.   
Več
PUST
Kategorija: Enota Kekec

PUST

METULJČKI
Iz cveta na cvet nas krilca neso, 
na travniku širnem nam je lepo.
Rože cvetoče vonjamo radi, 
sploh če zunaj diši po pomladi.
PIKAPOLNICE
Rdeča krilca, črne pike, 
res da nismo prav velike. 
Če na prst ti priletim, 
si nekaj zaželiš,
jaz pa poskrbim, 
da srečo ti dobiš. 
Več
Pestre dejavnosti v Enoti Kekec
Kategorija: Enota Kekec

Pestre dejavnosti v Enoti Kekec

V Enoti Kekec se je v preteklih mesecih dogajalo veliko pestrih dejavnosti. Otroci so skozi igro preizkušali različne materiale, izvajali poskuse, sestavljali konstruktorje. Obiskala nas je medicinska sestra, ter nas podučila o pravilnem umivanju zob.  Ob poslušanju pravljic, smo se družili s knjižničarko Romano. Veliko smo risali in slikali v različnih tehnikah. Zima nam letos ni namenila veliko snega, vendar smo vseeno uživali ob dejavnostih in gibanju na prostem.  Posebno smo se razveselili predstave »Mišek, pustna šema«, ki so nam jo zaigrali starši otrok iz vrtca. Kot pustne šeme smo preganjali zimo in z obiskom popestrili dan stanujočim in zaposlenim v DSO na Izlakah.
Več
DRUŽENJE S PREDSEDNIKOM SLOVENIJE - BORUTOM PAHORJEM
Kategorija: Enota Kekec

DRUŽENJE S PREDSEDNIKOM SLOVENIJE - BORUTOM PAHORJEM

V OKVIRU TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA, SMO V VRTEC POVABILI PREDSEDNIKA DRŽAVE. VABILU, KI SMO GA IZDELALI SKUPAJ Z  OTROKI SE JE PRIJAZNO ODZVAL IN NAS OBISKAL. ZAPELI SMO MU NEKAJ PESMIC, SE Z NJIM POGOVARJALI IN FOTOGRAFIRALI. Z VESELJEM SMO SPREJELI NJEGOVO POVABILO V PREDSEDNIŠKO PALAČO. PONUDILI SMO MU LOKALNO PRIDELANE IZDELKE, KATERE JE Z VESELJEM POSKUSIL. 
Več
JESENSKE DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH
Kategorija: Enota Kekec

JESENSKE DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH

Toplo jesensko vreme smo izkoristili za bivanje na prostem. Na obisku smo imeli gospoda policista, ki nam je demonstriral pravilno prečkanje ceste. Gasilsko društvo Mlinše, nam je pripravilo predstavitev dejavnosti in poligon. Jesenske dneve nam je z glasbeno urico popestrila Barbara Maurer, mladi iz PD Čemšenik pa so nas presenetili z lutkovno predstavo Bobek in barčica. Starejši otroci smo se odpravili na obisk v knjižnico Zagorje, ter se razgibavali v športni dvorani v Zagorju. Dan pred Slovenskim tradicionalnim zajtrkoma smo se podali po Valvasorjevi čebelarski poti, kjer smo izvedeli vse o življenju čebel. 
Več
 BARVITA JESEN
Kategorija: Enota Kekec

BARVITA JESEN

Botra jesen nam je prinesla obilo pestrih dejavnosti: raziskovali smo gozd, travnik, se igrali z naravnim materialom... Spoznavali smo poklic gasilca, kuhali čaj z zeliščarko in čistili nosove z medicinsko sestro. Ustvarjali smo z jesenskimi listi, se preizkušali pri različnih gibalnih dejavnostih. Ogledali smo si lutkovne in gledališke predstave ter se družili ob prosti igri, glasbi in plesu.
Več
VARNO NA CESTI Z AMZS
Kategorija: Enota Kekec

VARNO NA CESTI Z AMZS

OBISKALI SO NAS PREDSTAVNIKI AMZS-JA. Z INŠTRUKTORJEM VARNE VOŽNJE, SMO UTRJEVALI ZNANJE O VEDENJU NA CESTI IN OB NJEJ. NAUČILI SMO SE HIMNO AMZS SUPER JUNAKOV IN OB NJEJ ZAPLESALI. VSAK IZMED NAS JE PREJEL  SUPER VARNO DARILO, KI NAM GA JE PODARILA MASKOTA  ANJA. ZAKLJUČILI SMO S PLESOM, PESMIJO IN SKUPINSKO FOTOGRAFIJO.
Več
TEDEN OTROKA
Kategorija: Enota Kekec

TEDEN OTROKA

Skupno druženje je obogatila Botra Jesen, ki nas je podučila o jesenskih pridelkih in značilnostih letnega časa. Družili smo se tudi slikarko Slavi in z njeno pomočjo je nastalo veliko naših portretov. Ogledali smo si lutkovno predstavo Hrčkova hruška in ob spremljavi kitare skupaj zapeli in zaplesali. Na obisk sta prišla policista, ki sta nas popeljala po Izlaških varnih poteh in nas opozorila na kaj moramo biti pozorni, kadar se gibamo v bližini prometnih cest.
Več