DRUŽENJE S PREDSEDNIKOM SLOVENIJE - BORUTOM PAHORJEM
Kategorija: Enota Kekec

DRUŽENJE S PREDSEDNIKOM SLOVENIJE - BORUTOM PAHORJEM

V OKVIRU TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA, SMO V VRTEC POVABILI PREDSEDNIKA DRŽAVE. VABILU, KI SMO GA IZDELALI SKUPAJ Z  OTROKI SE JE PRIJAZNO ODZVAL IN NAS OBISKAL. ZAPELI SMO MU NEKAJ PESMIC, SE Z NJIM POGOVARJALI IN FOTOGRAFIRALI. Z VESELJEM SMO SPREJELI NJEGOVO POVABILO V PREDSEDNIŠKO PALAČO. PONUDILI SMO MU LOKALNO PRIDELANE IZDELKE, KATERE JE Z VESELJEM POSKUSIL. 
Več
JESENSKE DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH
Kategorija: Enota Kekec

JESENSKE DOGODIVŠČINE NA MLINŠAH

Toplo jesensko vreme smo izkoristili za bivanje na prostem. Na obisku smo imeli gospoda policista, ki nam je demonstriral pravilno prečkanje ceste. Gasilsko društvo Mlinše, nam je pripravilo predstavitev dejavnosti in poligon. Jesenske dneve nam je z glasbeno urico popestrila Barbara Maurer, mladi iz PD Čemšenik pa so nas presenetili z lutkovno predstavo Bobek in barčica. Starejši otroci smo se odpravili na obisk v knjižnico Zagorje, ter se razgibavali v športni dvorani v Zagorju. Dan pred Slovenskim tradicionalnim zajtrkoma smo se podali po Valvasorjevi čebelarski poti, kjer smo izvedeli vse o življenju čebel. 
Več
 BARVITA JESEN
Kategorija: Enota Kekec

BARVITA JESEN

Botra jesen nam je prinesla obilo pestrih dejavnosti: raziskovali smo gozd, travnik, se igrali z naravnim materialom... Spoznavali smo poklic gasilca, kuhali čaj z zeliščarko in čistili nosove z medicinsko sestro. Ustvarjali smo z jesenskimi listi, se preizkušali pri različnih gibalnih dejavnostih. Ogledali smo si lutkovne in gledališke predstave ter se družili ob prosti igri, glasbi in plesu.
Več
VARNO NA CESTI Z AMZS
Kategorija: Enota Kekec

VARNO NA CESTI Z AMZS

OBISKALI SO NAS PREDSTAVNIKI AMZS-JA. Z INŠTRUKTORJEM VARNE VOŽNJE, SMO UTRJEVALI ZNANJE O VEDENJU NA CESTI IN OB NJEJ. NAUČILI SMO SE HIMNO AMZS SUPER JUNAKOV IN OB NJEJ ZAPLESALI. VSAK IZMED NAS JE PREJEL  SUPER VARNO DARILO, KI NAM GA JE PODARILA MASKOTA  ANJA. ZAKLJUČILI SMO S PLESOM, PESMIJO IN SKUPINSKO FOTOGRAFIJO.
Več
TEDEN OTROKA
Kategorija: Enota Kekec

TEDEN OTROKA

Skupno druženje je obogatila Botra Jesen, ki nas je podučila o jesenskih pridelkih in značilnostih letnega časa. Družili smo se tudi slikarko Slavi in z njeno pomočjo je nastalo veliko naših portretov. Ogledali smo si lutkovno predstavo Hrčkova hruška in ob spremljavi kitare skupaj zapeli in zaplesali. Na obisk sta prišla policista, ki sta nas popeljala po Izlaških varnih poteh in nas opozorila na kaj moramo biti pozorni, kadar se gibamo v bližini prometnih cest.
Več