Ciciban

Oddelek Marije Kovač in Mateja Zupančiča

09. April 2020 216
Koronavirus je zelo nevaren, zato moramo biti vsi doma in poskrbeti, da ostanemo zdravi. Dragi otroci, ne morete se igrati s prijatelji. Zdaj, ko smo vsi doma, dnevi potekajo drugače. Časa imamo veliko. Pošiljava vam nekaj predlogov za zaposlitve.
Izdelate lahko nogometno igrišče. Za to boste rabili večjo papirnato škatlo, ki jo pobarvate z voščenkami ali vodenimi barvicami. Nato narišete igralno polje, dodate lahko še reklamne panoje. Iz koščka vate oblikujete žogo. Igrata dva igralca naenkrat. S pihanjem skozi slamico skušata »žogo« usmeriti v gol. Predlagava, da organizirate družinski turnir. 
Igro »Pih-puh stiskalnik« tudi izdelate sami. Papirnate tulce na spodnji strani obstrižemo (v obliki tunela) in jih označimo s številkami (lahko pa tudi z barvami). Starši naj vam očistijo plastenko, katero vi lahko polepite z barvnim papirjem ali jo porišete z alkoholnimi flomastri. Iz kartona izrežite krogce, ki jih označite s številkami (ali pa z barvami). Zdaj je potrebno pihalnik stiskati (in tako ustvarjati veter) ter tako krogce pospraviti v ustrezen tulec.
Pomlad je že tu. Vrtičkarji imamo kar nekaj dela. Lahko pa tudi vi doma posadite v prozorne kozarčke fižol, koruzo in vsak dan opazujete kaljenje.
Seveda je še veliko stvari, ki jih lahko počnete v tem času. Pogovarjajte se z otrokom, počnite stvari, ki vas osrečujejo, dajte jim priložnost, da tudi sami nekaj naredijo, berite jim pravljice, zgodbe. Razgibajte vse dele telesa. Posnemajo naj gibanje živali, smučajo s papirnatimi smučmi, ki si jih sam izdelajo. Igrajte se namizne igre, rišite…
Čez nekaj časa se spet oglasiva – z novimi predlogi. 
Lepo vas pozdravljava. Imejte se radi in ostanite zdravi.
Magda in Matej