JU-HU-HU, MAŠKARE SO TU!
Kategorija: Enota Ciciban

JU-HU-HU, MAŠKARE SO TU!

 
Na pustni torek smo se v Cicibanu zbrale maškare. Po modni stezi so se sprehodili in se predstavili zajčki, metuljčica in čebelice, Peter Pan, policist, indijanec, gasilci in batmani, pa še pošast, zmaj, trolika, Telebajsek in Pika Nogavička. Seveda smo se vse maškare tudi do sitega najedle pustnih krofov.
 
S petjem, cepetanjem in plesom smo pozdravljali zimo, ki nas je končno obiskala, ha-ha. Pomlad bo pa že prišla, ko bo čas.
 
Vse majhne in velike maškare smo se odpravile na putni sprehod po Kisovcu, obiskale trgovino Mercator, kje so nas pogostili z bonboni.
 
Naše petje in vriskanje je iz hiš zvabilo kar nekaj ljudi, ki so nam tudi ponudili bonbone. Najbrž smo Kisovčanom kar malo popestrili dopoldan.
 
Tako, bonbonov in pustnih norčij bo za letos dovolj.
 
Zdaj pa vsi na sneg, da ga ne bo prej zmanjkalo.
 
Ju-hu-hu, sneg je tu!                                                                   
 
Pa lep zimski pozdrav iz Cicibana   
Več
OTROCI V CICIBANU SPOZNAVALI UMETNOST LJUDSKEGA PLESA IN PESMI
Kategorija: Enota Ciciban

OTROCI V CICIBANU SPOZNAVALI UMETNOST LJUDSKEGA PLESA IN PESMI

 
V torek, 6. februarja so nas v vrtcu obiskali prav posebni gostje, oblečeni v gorenjske narodne noše in v spremstvu harmonikaša. To so bili plesalke in plesalci Folklorne skupine Svoboda Center Trbovlje. 
 
Trije plesni pari, ki prihajajo iz vseh zasavskih občin, iz Kisovca babica in dedek enega naših otrok, so nam ob spremljavi harmonike zaplesali stare ljudske plese, nam zapeli in zaigrali na stara ljudska »glasbila« kot so bajs, žage, pokrovke, glavnik, kuhalnice, buča. Tudi otroci so igrali na pokrovke, bučo in kuhalnice ter se pri tem zelo zabavali.
 
Vsi, otroci in strokovne delavke, smo z navdušenjem spremljali njihov nastop, z njimi smo tudi peli in plesali plesa »Abraham« in »Požuganka«. Najmlajši otroci, ki niso plesali, so se veselo zibali v ritmu glasbe in ploskali.
 
Skupaj smo preživeli nadvse prijetno uro skupnega druženja, spoznali staro slovensko tradicijo in doživeli umetnost ljudskega plesa in pesmi. 
 
Članicam in članom folklorne skupine pod vodstvom gospe Joži,  smo se zahvalili s skromnim, a lepim darilcem, z otroško sliko in se veselo razpoloženi poslovili. 
 
 
Bilo je lepo, da bi le bilo še kdaj tako!                                               Mali in veliki cicibani
Več
CICIBANOVE OLIMPIJSKE IGRE, PŠ Kisovec
Kategorija: Enota Ciciban

CICIBANOVE OLIMPIJSKE IGRE, PŠ Kisovec

 
Spoznali smo več olimpijskih športov. Ogledali smo si sankaški poligon in skakalnice, kjer trenirajo športniki.  Sodelovali smo na naših Cicibanovih olimpijskih igrah, kjer smo se pomerili v različnih športnih panogah. Naš trud je bil nagrajen z medaljami.  
Več
NAJLEPŠI DNEVI SO HITRI KOT ŠKRATKI,  KAR NAPREJ RASTEJO, A SO VEDNO PREKRATKI… TAKO KOT PRAVLJIČNI DECEMBRSKI DNEVI V CICIBANU
Kategorija: Enota Ciciban

NAJLEPŠI DNEVI SO HITRI KOT ŠKRATKI, KAR NAPREJ RASTEJO, A SO VEDNO PREKRATKI… TAKO KOT PRAVLJIČNI DECEMBRSKI DNEVI V CICIBANU

 
V začetku decembra nas je obiskala gospa Sonja in nam predstavila zajkljo z mladičema. Jedla sta jabolka in skakljala, mi pa smo božali njuna mehka kožuščka.
 
Razveselili smo se tudi zanimive predstave Gledališča AEIOU z naslovom Ti in jaz, ki je bila prava paša za oči in ušesa.
 
Okrasili smo novoletno jelko, saj nas je sredi decembra obiskal dedek Mraz z zajčki in palčki ter nam prinesel lepa darila, igrače in knjige. Dedku smo zapeli in skupaj rajali.
 
Ogledali smo si tudi dramsko predstavo Živali pri babici Zimi, ki so nam jo zaigrali otroci skupine »ježki«, mi pa smo jih povabili na skupno druženje ob igri, petju.
 
Pa še marsikaj lepega se nam je zgodilo v tem čarobnem decembru.
 
Pa lep pozdrav, saj veste čigav!                                                                                     
 
Vaši Cicibani
Več
ČAROBNI DECEMBER, PŠ Kisovec
Kategorija: Enota Ciciban

ČAROBNI DECEMBER, PŠ Kisovec

 
Obiskal nas je dedek Mraz. Razveselil nas je s prečudovitimi darili. Mi pa smo na srečanju starše presenetili z dramatizacijo. Skupaj smo ustvarjali.
 
In še naše voščilo:
 
NAJLEPŠI DNEVI
SO MAJHNI KOT ŠKRATKI –
KAR NAPREJ RASTEJO,
A SO VEDNO PREKRATKI! 
ČAROBNE PRAZNIKE                   
IN VSE LEPO V NOVEM LETU!
Več
PREDNOVOLETNO SREČANJE OTROK IN STARŠEV V CICIBAN  PRIVABILO TUDI SKRIVNOSTNEGA PALČKA
Kategorija: Enota Ciciban

PREDNOVOLETNO SREČANJE OTROK IN STARŠEV V CICIBAN PRIVABILO TUDI SKRIVNOSTNEGA PALČKA

 
V sredo, 6. decembra 2017 je v enoti Ciciban potekalo prednovoletno srečanje cicibanov, njihovih staršev in sorodnikov.
 
Srečanje, ki se ga je udeležilo veliko družin, je potekalo v prijetnem in ustvarjalnem vzdušju. Večina otrok je sodelovala pri vseh pripravljenih dejavnostih. Nekateri mlajši otroci so se igrali v igralnem kotičku, medtem pa so njihovi starši oblikovali praznične okraske in izdelke. Večino izdelkov so odnesli domov, s palčki iz papirja pa smo okrasili našo novoletno jelko. 
 
Kraguljčki so naznanili prihod skrivnostnega gosta – palčka Muzikalčka, ki je imel s seboj harmoniko.
 
Ob okrašeni jelki smo skupaj z njim peli otroške in ljudske pesmi ter poslušali njegovo igranje na harmoniki. Palček nam je prinesel tudi darilo dedka Mraza, sladke jelenčke, ki so se jih otroci zelo razveselili in jih odnesli domov.
 
Poslovili smo se polni lepih doživetij in vtisov.
 
 
Lep decembrski pozdrav iz Cicibana
Več
TEDEN OTROKA IN VESELA JESEN V CICIBANU
Kategorija: Enota Ciciban

TEDEN OTROKA IN VESELA JESEN V CICIBANU

V prvi polovici oktobra so si otroci lahko ogledali lutkovno igrico KD Čemšenik - Mojca Pokrajculja. Otroci iz skupine »ježki« so vsem zaigrali predstavo Muca Copatarica.

Privoščili smo si še pečen krompirček, ki smo ga zbrali skupaj s starši. Ustvarjali smo tudi ročne lutke iz papirja in oblikovali musolin.

Na obisk je prišla tudi čisto prava mačka, ki nas je zelo razveselila.

Na igrišču smo grabili in prevažali odpadlo listje in se igrali.

Z zanimanjem smo si ogledali tudi lutkovno glasbeno igrico Jabolko, za konec pa smo se posladkali z jabolki, ki sta nam jih postregla ježek in miška.

Lep pozdrav iz vrtca Ciciban