Oddelek Marije Kovač in Mateja Zupančiča
Kategorija: Enota Ciciban

Oddelek Marije Kovač in Mateja Zupančiča

POZDRAVLJENI MALI NADOBUDNEŽI IN SPOŠTOVANI STARŠI.

Čas kar prehitro beži in spet se vam javljava po tej poti. To naju žalosti, a hkrati sva vesela, da vam lahko tako malo polepšava in obogativa vsakdan.

Zanima naju, če vam je uspelo izdelati nogometno igrišče in izvesti družinski turnir? Ste izdelali »Pih-puh stiskalnik«? Vam je uspelo zasaditi seme? Upava, da nama boste o tem kmalu pripovedovali. V živo, seveda!

Misli nama stalno bežijo v vrtec, kjer smo tudi veliko prepevali. Želiva, da s tem nadaljujete tudi doma. Na povezavah lahko najdete pesmi, ki smo jih prepevali.

Huda mravljica:

https://www.youtube.com/watch?v=loDtTAz5DcU&feature=youtu.be

Delamo snežaka:

https://www.besedilo.si/mojca-robic/delamo-snezaka

Kili kili:

https://www.youtube.com/watch?v=gyOrQMUYOd4

Prvi sneg:

https://www.youtube.com/watch?v=mehmZpjp-MY

Izdelajte še instrumente, da bo zabava še boljša. Za kitaro boste rabili manjšo škatlo, tulec od papirnate brisače in elastike. Pa seveda škarje, lepilo in barvni papir (lahko reklamne letake). Za boben pa rabite prazno konzervo (pri tem naj vam pomagajo starši, da se ne porežete), elastiko, balon, palčki za ražnjiče in plutovinasta zamaška. Navodilo za izdelavo najdete v slikovni prilogi. Na koncu je čas, da pripravite koncert. Lahko pa organizirate družinski ansambel.

Veliko zabave! Imejte se radi in ostanite zdravi.

Lepo vas pazdravljata Magda in Matej

Več
Oddelek Marije Kovač in Mateja Zupančiča
Kategorija: Enota Ciciban

Oddelek Marije Kovač in Mateja Zupančiča

Koronavirus je zelo nevaren, zato moramo biti vsi doma in poskrbeti, da ostanemo zdravi. Dragi otroci, ne morete se igrati s prijatelji. Zdaj, ko smo vsi doma, dnevi potekajo drugače. Časa imamo veliko. Pošiljava vam nekaj predlogov za zaposlitve.
Izdelate lahko nogometno igrišče. Za to boste rabili večjo papirnato škatlo, ki jo pobarvate z voščenkami ali vodenimi barvicami. Nato narišete igralno polje, dodate lahko še reklamne panoje. Iz koščka vate oblikujete žogo. Igrata dva igralca naenkrat. S pihanjem skozi slamico skušata »žogo« usmeriti v gol. Predlagava, da organizirate družinski turnir. 
Igro »Pih-puh stiskalnik« tudi izdelate sami. Papirnate tulce na spodnji strani obstrižemo (v obliki tunela) in jih označimo s številkami (lahko pa tudi z barvami). Starši naj vam očistijo plastenko, katero vi lahko polepite z barvnim papirjem ali jo porišete z alkoholnimi flomastri. Iz kartona izrežite krogce, ki jih označite s številkami (ali pa z barvami). Zdaj je potrebno pihalnik stiskati (in tako ustvarjati veter) ter tako krogce pospraviti v ustrezen tulec.
Pomlad je že tu. Vrtičkarji imamo kar nekaj dela. Lahko pa tudi vi doma posadite v prozorne kozarčke fižol, koruzo in vsak dan opazujete kaljenje.
Seveda je še veliko stvari, ki jih lahko počnete v tem času. Pogovarjajte se z otrokom, počnite stvari, ki vas osrečujejo, dajte jim priložnost, da tudi sami nekaj naredijo, berite jim pravljice, zgodbe. Razgibajte vse dele telesa. Posnemajo naj gibanje živali, smučajo s papirnatimi smučmi, ki si jih sam izdelajo. Igrajte se namizne igre, rišite…
Čez nekaj časa se spet oglasiva – z novimi predlogi. 
Lepo vas pozdravljava. Imejte se radi in ostanite zdravi.
Magda in Matej
Več